Zakladnica
doživetij.

Naša vinska klet se nahaja na pobočju blizu Slovenskih Konjic – mesteca, ki leži med Ljubljano in Mariborom. Stremimo k prvinskim vinom in k še bolj prvinskim izkušnjam.

SKALCE-10_photos_v2_x8-1
henceforth.agency_wineyard_grapes_leaves_green_covered_in_fog_p_aa0d1754-0372-464c-b8f9-9e3fc6602bfb_uprava_2

Svežina vsake
kapljice

Naša klet spoštuje večstoletno vinogradniško tradicijo, ki so jo na območje prvi prinesli kartuzijanski menihi. V pokrajino so prišli leta 1165 in skrbno negovali zemljo, iz katere danes rastejo naši vinogradi.

Na Zlatem griču
je zlato vsepovsod

Zlata je barva, v katero se naše grozdje ovije tik pred trgatvijo. To je barva sončnih žarkov, ki dan za dnem objemajo Konjiško goro. Zlato je tisto, zaradi česar so naša vina to, kar so.

UrosPodlogar.com-55_edit_color-grade_fog_photos_v2_custom
henceforth.agency_wineyard_grapes_leaves_green_covered_in_fog_p_aa0d1754-0372-464c-b8f9-9e3fc6602bfb_uprava_3

Kjer preteklost zre v prihodnost

Naša proizvodnja ostaja preprosta, brez nepotrebnih postopkov in sestavin. Sledimo preverjenemu in zaupanja vrednemu pristopu. Z združevanjem tradicionalnih metod in sodobne tehnologije nam uspeva ohranjati zlato čistost v vsaki steklenici.

Naš vinar Sašo Topolšek

Sašo je odrasel na območju Slovenskih Konjic in ponosno časti tukajšnjo 850-letno tradicijo vinarstva.

Zlati-Gric-Saso-Topolsek-7762

Vino, pridelano z ljubeznijo lokalnih prebivalcev

Naša proizvodnja je razdeljena med našo sodobno vinsko kletjo in bližnjim zgodovinskim kulturnim spomenikom Žička kartuzija.

Leseni-sodi_vinske-klet-Zlati-gric

Naša edinstvena vinska klet se razprostira na 3.500 kvadratnih metrih, v njej pa lahko shranimo do 1,3 milijona litrov vina. Zares je neponovljiva.

medprostor-miran-kambic-tadej-bolta-covering-the-remains-of-the-church-of-st-john-the-baptist-in-the-zice-charterhouse-23_2

Poleg tega, da je kulturni spomenik, ima Žička kartuzija pomembno vlogo pri procesu staranja naših penečih in arhivskih vin.

Naša vina

Naša vina so posebna zaradi zmesi našega edinstvenega pristopa in pozorne skrbi, ki jo posvečamo vsakemu koraku pridelave. Odkrijte našo izbrano ponudbo vin na spletu ali obiščite našo trgovino in naše lokalne izdelke raziščite v živo.

zena

Črna etiketa

ZG_wine-bottle-render_Black-Still-White_2-1

Črna etiketa slavi naše mojstrstvo. Vina dozorijo v lesenih in betonskih sodih. Stekleničimo le najboljše letnike.

Linija Kreativa

ZG_wine-bottle-render_Creative-White_woman_2

Vzorčni primer Zlatega griča. Linija Kreativa predstavlja izbor naših prepoznavnih svežih vin. Njihove etikete so poklon naravi in nas spominjajo na njen brezmejni čar.

Linija Premium

ZG_wine-bottle-render_Premium-Still-White_2-1

Pridih elegance. Gre za vina z globino, ki pa ohranjajo svojo svežino. Vsak grozd je skrbno obran in izbran.

Črna etiketa

ZG_wine-bottle-render_Black-Still-White_2-1

Črna etiketa slavi naše mojstrstvo. Vina dozorijo v lesenih in betonskih sodih. Stekleničimo le najboljše letnike.

Linija Kreativa

ZG_wine-bottle-render_Creative-White_woman_2

Vzorčni primer Zlatega griča. Linija Kreativa predstavlja izbor naših prepoznavnih svežih vin. Njihove etikete so poklon naravi in nas spominjajo na njen brezmejni čar.

Linija Premium

ZG_wine-bottle-render_Premium-Still-White_2-1

Pridih elegance. Gre za vina z globino, ki pa ohranjajo svojo svežino. Vsak grozd je skrbno obran in izbran.

UrosPodlogar.com-59_uprava_1

Odkrijte Zlati grič

Pokukajte za kulise vinogradništva in odkrijte raznoliko paleto okusov Zlatega griča ali pa raziščite arhitekturo naše kleti.

Ponosni smo na okolje, v katerem proizvajamo naše vino, in želimo si, da njegovo očarljivost doživite na lastni koži. Izberite namestitev na Zlatem griču in odkrijte celotno destinacijo.

Vinogradi-2_2

Obiski in degustacije

Naša vinska klet odpira svoja vrata obiskovalcem in navdušencem, ki jih zanima, kako ji vlijemo življenje. Ponujamo raznolika doživetja tako za manjše kot tudi za večje skupine.

galerija-Otakarjeva-peninska-klet

Namestitev na Zlatem griču

Vinska klet je obdana s prostranimi razgledi, bujno naravo in številnimi zgodovinskimi znamenitostmi.

 → Namestitev

 → Restavracija Grič

 → Igrišče za golf

 → Načrtovanje dogodkov

KAM1083-2009_2

Vinogradniški dvorec

Zasnova Vinogradniškega dvorca sega v 15. stoletje, zato je bivanje v njem posebno doživetje. Dvorec leži v neposredni bližini naše kleti in restavracije, kar načrtovanje vašega oddiha bistveno olajša.

Zgodovina dvorca
Dvorec je bil sprva v lasti grofa Tattenbacha, lastnika Starega gradu nasproti te prepoznavne točke. Grof je užival v vinu in je imel v dvorcu majhno klet. Leta kasneje je prišla v last kartuzijanov, nato pa v roke slavne družine Windischgrätz, ki je živela v Dvorcu Trebnik tik nad konjiškim parkom.
mansion_1
galerija-gostilna-gric-Glavna-jed

Restavracija Grič

Ne glede na to, ali si nameravate privoščiti opoldanski odmor ali se tukaj odločite preživeti večer, boste uživali ob čudovitih razgledih na vinograde in dobri hrani.

Igrišče za golf

Obiščite naše igrišče za golf z 9 luknjami ter preživite nepozabne trenutke obkroženi z vinogradniško krajino in vseprisotnim zelenjem.

Igrišče je odprto od marca do novembra.

Korak naprej

Zabava se ne konča na Zlatem griču. Preverite naše najljubše aktivnosti v okolici ali kliknite na zemljevid in Slovenske Konjice raziščite sami.

Najdite nas

Do naše vinske kleti vas loči le streljaj z avtoceste A1. Za več informacij si oglejte zemljevid.

Panorama-golf-BG_digital_art_x4_photos_v2_custom_3
zicka

Žička kartuzija

Legenda pravi, da je bil začetnik kartuzije, plemič Otakar, tako očaran nad lepoto doline, da jo je nekaj časa sede občudoval. Medtem je zaspal in sanjal Janeza Krstnika, ki mu je naročil, naj zgradi prav takšno kartuzijo, kot jo vidite danes.

Kompleks je bil nedavno prenovljen in je več kot vreden obiska.

konjice-2

Slovenske Konjice

Mestece Slovenske Konjice leži pod škalskimi griči in ima dolgoletno tradicijo vinogradništva. Sprehod skozi staro trško središče, ki ga deli očarljiv potoček, vas bo popeljal do Riemerjeve mestne galerije, baročnega Dvorca Trebnik in Župnijske cerkve svetega Jurija.

Občina Slovenske Konjice, mojaobcina.si

old-castle_

Konjiški Stari grad

Kratek pohod skozi mestece in nato še v hrib po obronkih Konjiške gore vas pripelje do ruševin Starega gradu, s katerega se ponuja eden najlepših pogledov na dolino. Grad je bil v lasti grofa Tattenbacha, ki je tudi nekdanji lastnik Vinogradniškega dvorca.  Zgrajen je bil že pred letom 1165, ko je nastala Žička kartuzija, kar ga uvršča med najstarejše gradove v širši okolici.

Rogla-panorama

Pot med krošnjami Pohorje

Sprostite se med krošnjami dreves in užijte pohorsko naravo, kot jo vidijo ptice. Razgledni stolp je visok 37 metrov, obiskovalci pa se lahko z njega spustijo po 62 metrov dolgem toboganu. Pot je odprta od januarja do decembra.

lovrenc-lakes

Rogla z Lovrenškimi jezeri

Izlet do Lovrenških jezer, ki jim pravijo tudi Lovrenški biseri, ni le priložnost za občudovanje spokojnih močvirnatih jezerc, temveč ponuja tudi prijetno, 15 km dolgo ravninsko pohodniško pot iz priljubljenega gorsko-smučarskega središča Rogla skozi pohorski gozd.

noordung-1

Center Noordung

Herman Potočnik Noordung je bil prepoznaven slovenski raketni inženir ter pionir astronavtike in kozmonavtike. Center Noordung v čast njegovi zapuščini nosi njegovo ime. Potopite se v svet kozmonavtike na eni od vodenih razstav, v izkušnjah z virtualno resničnostjo ali pa preprosto občudujte arhitekturo “vesoljske” zgradbe.

Miha Matavž fotografija

Terme-Zrece

Terme Zreče

Termalni svet v Zrečah se nahaja v bližini priljubljenega gorskega letovišča Rogla in je tako postalo priljubljena točka dobrega počutja oz. wellnessa. Uživajte v blagodejnih termalnih vrelcih ter sprostite telo in duha.

+386 3 758 03 50

Zlati grič d.o.o.

Škalce 80, SI-3210

Slovenske Konjice

Slovenija

Zlati grič d.o.o.

Škalce 80, SI-3210

Slovenske Konjice

Slovenija

+386 3 758 03 50

© Zlati grič | Politika zasebnosti

Ali ste v svoji državi polnoletni?

S klikom na da potrjujete, da ste v državi, v kateri prebivate, polnoletni.

bybutton-icon

© 2024 Zlati grič | Politika zasebnosti

bybutton-icon
View